marți, 25 decembrie 2012

Circ, nimic mai mult. Noua Legiune există !


Am găsit totuşi mare necesitate de a scrie această postare. Fie că cineva va zice ceva de genul "Toţi deja au şi uitat de cazul ăsta..." , faza e că noi nu am uitat şi asta contează pentru noi ,cel puţin pentru unii. ;)
Băiatul care şi-a trădat prietenii
şi colegii de galerie.
Deci ,cum a fost faza , după meci când salutam echipa ,unul din galerie ( care de bine de rău avea vre-un an jumate în galerie, însă nu făcea parte din Noua Legiune) a decis să ducă toba în depozitul micuţ care ne era oferit pentru a lăsa acolo atributica ,toba, steagurile şi etc. Totodată cu toba a dispărut şi steagul de gard făcut pentru un subgrup de aşa zis "juniori" la Noua Legiune. Apoi s-a aflat că steagul era ascuns în tobă. Porcul care a luat iniţiativa de acţiune a lăsat toba lângă uşă şi a fugit cu steagul de gard , apoi l-a dat ruşilor de la zimbru.
Nu s-a aşteptat nimeni la aşa ceva...E INCREDIBILĂ faza asta ! Nu eram atunci mulţi şi ne parea că ne cunoaştem bine unul pe altul, nu înţelegem nici până acum ce l-a făcut să facă prostia asta... Defapt erau oarecare conflicte între cineva din NL şi el din motive politice, că ăla nu vorbeşte româna practic deloc, nu era de stânga sigur că (în cazul ăsta nici nu mai ajungea la noi în galerie), e incredibil cât de cretin trebuie să fii să faci aşa ceva fiind supărat pe cineva în parte. Totodată mai merge vorba că ruşii de la zimbru l-au dus de nas cu ideea că il vor primi în gruparea Drunk Hools. Cum a fost cu adevărat ştie doar el şi cei de la z.c.
Exact după ce ne-am dat seama ce se întâmplă, am fugit repede la el la scară (cu speranţa că stegul e la el încă), l-am scos din casă , a primit vreo două peste bot (el viaţă normală nu va avea atât timp cât există gruparea noastră) dar din păcate atunci deja a apărut poza în internet cu steagul întors de cei de la zimbru. Din câte ştiu ,acum nu mai comunică cu el nici cei de la zimbru , nici cei de la Dacia (evident)... Paradoxal ,dar chiar prieteni simpli care nu au treabă cu fotbalul au început să-l ignore după faza asta. Recent a fost în stradă întâlnit întâmplător de doi suporteri ai Daciei care l-au scuipat în ochi faţă de trecători.
Unii consideră că noi ar fi trebuit să ne desfiinţăm după cazul ăsta , de ce noi nu credem la fel ?
 
Cele două steaguri N.L.
alături.Albastru-principal,
Negru-pentru subgrupul format
din băieţii mai tineri ca noi.
1. Nu a fost steagul principal al grupării noastre ca să ne desfiinţăm , a fost al unui subgrup de băieţi mai mici care ar fi trebuit să ne fie o nouă generaţie , până la urmă băieţii aia au rămas sub steagul FCDC Supporters, sau alţii nu au mai rămas în genere... Tocmai de aia şi era faza pe care mulţi nu o înţeleg -de ce erau doua steaguri de gard "Noua Legiune"... Deşi despre asta s-a discutat de multe ori... Spre exemplu chiar şi pe unitedbessarabia.unoforum.ru (Încă înainte de incidentul ăsta... Menţionez asta ca să nu ziceţi că-mi apăr gruparea de desfiinţare).
2. Nu recunoaştem asta de căptură... Sau poate facem un stil nou de ultrasie ? Stil Moldovenesc ? :)) Fiţi serioşi. Subcultura ultras ar fi trebuit să se bazeze pe principii şi valori morale... Asta ar însemna că ar fi trebuit să fie ceva norme oarecare... Limite ? De ce nu ? Ce ar fi dacă prin astfel de metode mişele s-ar începe în ultrasie să se facă căpturi ? Unde ajunge subcultura noastră ? Nu zic că aia de la zimbru s-ar fi temut să ne atace în stradă, nu cred, însă acţiunea lor în cazul dat nu pare de a fi una normală. Hai să ne apucăm să cumpărăm suporteri unul de la altul ,sau poate să infiltrăm ultraşi unul la altul...? Ar fi normal? Modernizăm şi ultrasia dacă fotbalul s-a modernizat...? :)) Şi aşa nu prea avem mişcări ultras... Aş fi vrut să vă dau ca exemplu incidentul petrecut de ceva timp în urmă în Moscova. Un ultras de la Spartak cu două steaguri de gard se întorcea acasă şi a fost prins lângă scară de câţiva fani ai echipe CSKA Moscova. Iau luat cele două steaguri ,însă apoi în scurt timp s-a decis (de cei de la CSKA Moscow) că în mod normal steagurile de gard trebuie să fie întoarse, pentru că acţiunile de acest gen nu au loc în subcultura asta.
În fine ,mult aş discuta cu voi la acest subiect, am ce să zic. Până când ,rog să nu distrugeţi fenomenul cu diverse experimente şi să rămâneţi mereu corecţi, chiar dacă aveţi în faţă un adversar sau chiar duşman... Lăsaţi căile infamiei pentru altcineva.



duminică, 9 decembrie 2012