duminică, 27 ianuarie 2013

Cimitirul de Onoare din Chişinău.

Acum câteva zile în urmă cu un coleg din NL am făcut o vizită la Cimitirul de Onoare din Chişinău. De data asta ne-a întristat nu doar faptul că nimeni nu are grijă de el , ci şi faptul că cineva a avut mare tupeu să-şi permită să servească bere apoi să arunce paharele de plastic şi sticla exact sub cruce. Am făcut un pic ordine pe acolo (dacă tot nimeni nu se mai ocupă de asta) apoi de parcă cu o rană în suflet am părăsit acel loc...





luni, 21 ianuarie 2013

O echipă cu tradiţii...

Suporterii Daciei susţin Izvoraş '67 la campionatul de veterani.

Sâmbătă cu câţiva băieţi din galerie am ales să mergem să susţinem echipa Izvoraş '67 la campionatul veteranilor. Avusem mai multe motive să mergem încolo... O echipă cu tradiţii, prima echipă din Basarabia care a susţinut campania "Basarabia Pământ Românesc".Izvoraş are mulţi jucători buni scoşi în lumea fotbalistică. Sâmbăta asta pentru Izvoraş a jucat şi unicul moldovean de la care a primit gol renumitul Oliver Kahn. Primii băieţi care s-au apucat să susţină Izvoraş sunt de la noi din galerie (Când încă era echipa în Divizia A). Izvoraş apoi a rămas în genere fără echipă din cauza problemelor financiare şi aveau doar echipă de copii şi juniori. Acum însă au mai fost invitaţi şi la campionatul veteranilor. Păcat că o echipă cu ceva tradiţii rămasă fără finanţe nicidecum nu este ajutată de FMF... Să-i ajute financiar să-şi poată permite echipa să joace macar în Divizia A, că la Izvoraş mereu era o şcoală de fotbal destul de puternică, însă fără echipă de seniori. Băieţii cresc şi apoi rămân fără echipă.

joi, 17 ianuarie 2013

FMF=CANCERUL FOTBALULUI MOLDOVENESC.

"Federaţia Moldovenească de Fotbal a pregătit raportul financiar pentru anii 2011 şi 2012.
Tot raportul privind cheltuielile FMF în aceşti doi ani au fost amplasate pe doar 3 pagini. Raportul conţine greşeli gramaticale, inexactităţi care includ un calcul incorect. El va fi oferit membrilor Congresului FMF din 3 februarie 2013, şi urmează ca el să fie votat.
Din acest raport reiese că bugetul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal s-a mărit considerabil (80.800.600 lei în 2012 - faţă de 57.078.196 lei în 2011). De fapt, în doi ani au fost cheltuite aproximativ 11.5 milioane de dolari. Din această sumă, aproape 2 milioane de dolari au fost cheltuite pentru întreţinerea Centrului de pregătire al selecţionatelor de la Vadul lui Vodă (punctul 16), şi încă 2 milioane pentru cheltuielile aparatului administrativ al FMF (punctul 17).
Aproape 1 milion de dolari a constituit suma pentru cheltuielile legate de transport. La fel a crescut suma alocată pentru selecţionatele feminine, care în 2012 au însemnat 200 mii de dolari. Însă banii alocaţi futsalului, în ciuda succeselor echipei naţionale, au scăzut de 3 ori. În 2012 s-au cheltuit 50 mii de dolari în ceea ce priveşte acest sport.
1 milion de dolari în doi ani au fost cheltuite de federaţie în lucrul cu arbitrii. Încă 1,5 milioane de dolari au fost trecute în rândul punctului 23 - Terenuri Artificiale, care după cum ştim sunt aduse în ţara noastră gratis, pe filiera FIFA şi UEFA."                                                     Sursă: sports.md